top of page

school at sea

School at Sea

Je horizon verbreden. Dat is wat je aan boord van School at Sea letterlijk doet. Je zeilt in zes maanden naar de Caraïben en weer terug. En leert daardoor je talenten en leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. En dat terwijl je je schoolwerk van bovenbouw Havo/VWO gewoon bijhoudt. 

 

School at Sea koppelt schoolkennis aan ervaringen, tijdens expedities en aan boord. Daarmee daagt School at Sea zijn leerlingen uit om samen te werken en anderen te inspireren, vanuit creativiteit en verantwoordelijkheid. Dat is School at Sea. You sail. You learn.

 

School at Sea is een programma waarbij ik met 33 andere lerlingen uit 4 havo/VWO van Amsterdam naar de Carabiën vaar terwijl ik mijn schoolwerk volg. Ik volg tijdens School at Sea mijn normale lesprogramma, maar behalve alle normale schoolvakken leer ik op het schip ook sterrenkunde en Spaans.

 

Behalve school gaat er in die zes maanden ook aandacht uit naar mij, de leerling zelf. School at Sea draagt bij aan mijn persoonlijke groei en ontwikkeling waarbij ik, als ik terugkom  een zelfbewuster, zelfstandiger en zelfverzekerder persoon ben met meer levenservaring en kennis.

 

Aan boord wisselen studiedagen en wachtdagen elkaar af. Op studiedagen werk ik aan mijn schooltaken. De docenten begeleiden me als ik daarom vraag en sturen aan waar nodig. Op wachtdagen draait het om zeilen. Ik heb hebben ieder twee wachtdiensten van vier uur per etmaal. Hiermee ben dus letterlijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op het schip. Wij (de leerlingen) zijn verdeeld in twee groepen. Wanneer de ene groep een studiedag heeft, heeft de andere groep een wachtdag. De groepen wisselen om 20:00, waardoor de ‘wachtdag’-leerlingen de volgende ochtend uitgerust aan hun studiedag kunnen beginnen

het schip, de regina maris

De Regina Maris is het vlaggenschip van School at Sea. Ze is een snel en zeer zeewaardig schip, gebouwd in 1970. Ze meet 48 meter en heeft een totaal zeiloppervlak van 650 m2.

De leerlingen slapen in vierpersoons hutten.
In totaal passen er 32 School at Sea’ers aan boord. De Regina Maris heeft vier douches, sanitaire voorzieningen, warm water, elektriciteit, een goed uitgeruste keuken
en een ruime salon.

Kapitein van de Regina Maris is Martin Duba. Martin is een ervaren schipper uit echt zeevaarders geslacht.

 

 

Het schip zelf heeft meerdere oversteken op haar naam staan, en is veel gebruikt als Sail Training schip voor de kust van Afrika. Als ze niet bezig is met een grote oversteek bevaart ze de Oostzee. De Regina Maris vaart onder Nederlandse vlag en haar thuishaven is Amsterdam.

 

De stuurhut van het schip is uitgerust met moderne communicatiesystemen, radar, GPS navigatie en automatische piloot. In de machinekamer zorgt een Caterpillar Dieselmotor van 365 pk voor betrouwbare back-up. Twee generatoren zorgen voor stroom, ongeacht het weer.

bottom of page